loading

Edukacija i savjeti

Pregled bloga

Dvostruka metoda čišćenja lica
06 tra
2022

Dvostruka metoda čišćenja lica

Čišćenje kože je jedna od najvažnijih rutina za njegu kože. Mnogi ljudi zanemaruju ovaj korak i nanose kozmetiku direktno na nečistu kožu, što može dovesti do brojnih problema poput akni, začepljenih pora i suhe kože. U današnjoj temi, istražujemo važnost čišćenja kože prije nanošenja kozmetičkih preparata.

Zašto je važno čišćenje kože?

Koža je naš najveći organ i štiti nas od raznih vanjskih utjecaja poput sunca, zagađenja zraka i bakterija. Međutim, tijekom dana, naša koža se izloži mnogim štetnim tvarima koje mogu začepiti pore i uzrokovati različite probleme poput akni i prištića. Čišćenje kože uklanja nečistoće, bakterije i mrtve stanice kože, osiguravajući da koža bude čista i zdrava.

Kako čišćenje kože pomaže u poboljšanju apsorpcije kozmetičkih preparata?

Kada nanosite kozmetičke preparate na nečistu kožu, oni neće učinkovito prodrijeti u kožu i dati željene rezultate. Čišćenje kože omogućuje kozmetici nesmetano prodiranje u kožu i učinkovito djeluje na ciljane probleme. Čista koža također može pomoći u smanjenju upala i iritacija kože, što dodatno poboljšava učinak kozmetike.

Dvostruka metoda čišćenja lica je tehnika čišćenja lica koja uključuje upotrebu dvije različite vrste proizvoda za čišćenje lica kako bi se postigao potpuni učinak čišćenja. Ova metoda se sastoji od dva koraka:

Prvi korak je korištenje ulja ili mlijeka za čišćenje lica kako bi se uklonila šminka, nečistoće i višak masnoće s kože. Proizvod se nanosi na suhu kožu i lagano se utrljava kružnim pokretima kako bi se otopile i uklonile nečistoće i šminka. Nakon toga, lice se ispire toplom vodom ili se uklanja mekom krpom.

Drugi korak uključuje korištenje blagog čistača za lice kako bi se uklonili ostaci ulja ili mlijeka i završilo čišćenje kože. Ovaj korak također pomaže u uklanjanju nečistoća i prljavštine koje su se mogle propustiti u prvom koraku.

Dvostruka metoda čišćenja lica je korisna za sve tipove kože, osobito za masnu i problematičnu kožu koja zahtijeva dubinsko čišćenje. Ova metoda može pomoći u održavanju zdrave kože, smanjenju pora i sprječavanju pojave akni i drugih nepravilnosti na koži. Nakon čišćenja kože, vrijeme je da nanesete hidratantnu kremu ili serum koji će vratiti vlagu koži i spriječiti isušivanje.

Važno je napomenuti da ne biste trebali prečesto čistiti kožu jer to može ukloniti prirodna ulja koja štite kožu i učiniti ju suhom i iritiranom. Dovoljno je jednom ili dvaput dnevno očistiti kožu, ovisno o tipu kože i njenoj osjetljivosti.

Zaključak

Čišćenje kože prije nanošenja kozmetičkih preparata je ključno za zdravu i sjajnu kožu. Čišćenje uklanja nečistoće i make-up, te omogućava kozmetici da prodre u kožu i učinkovito djeluje na ciljane probleme. Dvostruko čišćenje je jednostavna i učinkovita metoda čišćenja kože, koja će vam pomoći da održite zdravu i čistu kožu bez začepljenih pora i akni. Stoga, ne zaboravite uključiti čišćenje u svoju rutinu njege kože i uživajte u zdravoj i blistavoj koži.

Edukacija i savjeti

Povezani blogovi

Aktualne pogodnosti za članove Royalty Cluba

Provjerite aktualne pogodnosti Royalty Cluba u
Premium Beauty Atelieru i rezervirajte svoj termin već danas.

Detaljnije