loading

Edukacija i savjeti

Pregled bloga

Znanost u službi brige o zdravlju kože
01 lip
2022

Znanost u službi brige o zdravlju kože

Važnost znanstvene podloge pri izboru proizvoda za njegu kože leži u nekoliko ključnih aspekata:

Sigurnost: Znanstvena istraživanja pomažu u procjeni sigurnosti sastojaka u proizvodima za njegu kože. Testiranje na alergije, iritacije i potencijalne nuspojave ključno je kako bi se osiguralo da proizvodi ne štete koži i ne uzrokuju dugotrajne probleme.

Učinkovitost: Proizvodi za njegu kože trebaju biti učinkoviti u ispunjavanju svojih obećanja, bilo da je riječ o hidrataciji, smanjenju bora ili liječenju akni. Znanstvena istraživanja omogućuju testiranje i dokazivanje učinkovitosti sastojaka i formulacija.

Objektivnost: Znanstvena podloga osigurava objektivne informacije o proizvodima za njegu kože, umjesto da se oslanja na marketinške tvrdnje i subjektivne dojmove. Objektivni podaci pomažu potrošačima u donošenju informiranih odluka o proizvodima koji će najbolje odgovarati njihovim potrebama i željama. 

Personalizacija: Svaka osoba ima jedinstvenu kožu s različitim potrebama i problemima. Znanstvena istraživanja mogu pomoći u razumijevanju kako različiti sastojci i formulacije djeluju na različite tipove kože, omogućavajući potrošačima da odaberu proizvode koji će najbolje odgovarati njihovoj koži. 

Inovacija: Znanstvena istraživanja potiču razvoj novih, učinkovitijih sastojaka i formulacija za njegu kože. Bez znanstvene podloge, industrija njege kože ne bi napredovala, a potrošači ne bi imali pristup inovativnim rješenjima za svoje probleme s kožom.

U konačnici, znanstvena podloga omogućava potrošačima da donose informirane odluke o proizvodima za njegu kože, osiguravajući da su sigurni, učinkoviti i odgovarajući za njihove individualne potrebe. Znanstveno utemeljen pristup također podržava inovacije u industriji njege kože, omogućujući razvoj novih i poboljšanih proizvoda.

Danas ćemo, upravo u tu svrhu obraditi jedan jako zanimljiv sastojak iz naše linije proizvoda – Niacinamid. Niacinamid, također poznat kao nikotinamid, je aktivni oblik vitamina B3 koji ima brojne koristi za kožu. Ima važnu ulogu u održavanju zdravlja kože i njenoj funkciji.  Evo nekoliko zanimljivosti o niacinamidu i njegovom utjecaju na kožu, zajedno s referencama iz znanstvene literature:

  1. Smanjuje crvenilo i iritaciju: Niacinamid može smanjiti crvenilo i iritaciju kože, što ga čini korisnim za osobe s osjetljivom kožom ili stanjima poput rozaceje (Draelos, Z.D. (2006). The effect of niacinamide on reducing cutaneous pigmentation and suppression of melanosome transfer. British Journal of Dermatology, 155(2), 267-273).
  2. Poboljšava barijeru kože: Niacinamid može pomoći u jačanju barijere kože, povećavajući proizvodnju ceramida i poboljšavajući hidrataciju kože (Tanno, O., Ota, Y., Kitamura, N., Katsube, T., & Inoue, S. (2000). Nicotinamide increases biosynthesis of ceramides as well as other stratum corneum lipids to improve the epidermal permeability barrier. British Journal of Dermatology, 143(3), 524-531).
  3. Regulacija proizvodnje sebuma: Niacinamid može pomoći u regulaciji proizvodnje sebuma, što može biti korisno za osobe s masnom kožom ili aknama (Draelos, Z.D., Matsubara, A., & Smiles, K. (2006). The effect of 2% niacinamide on facial sebum production. Journal of Cosmetic and Laser Therapy, 8(2), 96-101).
  4. Anti-aging svojstva: Niacinamid može smanjiti pojavu finih linija i bora, potičući proizvodnju kolagena i poboljšavajući elastičnost kože (Bissett, D.L., Oblong, J.E., & Berge, C.A. (2005). Niacinamide: A B vitamin that improves aging facial skin appearance. Dermatologic Surgery, 31(7 Pt 2), 860-865).
  5. Smanjuje hiperpigmentaciju: Niacinamid može smanjiti hiperpigmentaciju i pomoći u izjednačavanju tena kože, inhibirajući prijenos melanosoma (Draelos, Z.D. (2006). The effect of niacinamide on reducing cutaneous pigmentation and suppression of melanosome transfer. British Journal of Dermatology, 155(2), 267-273).

Uzimajući u obzir ove zanimljivosti, niacinamid se sve više koristi u proizvodima za njegu kože, poput krema, seruma i losiona, zbog svojih brojnih koristi za kožu. Filler Serum linije Reborn kombinira sinergijsku moć niacinamida i ceramida koji dovode do bolje hidratacije kože i boljeg općeg izgleda pora. Važno je napomenuti kako je jedan od najvećih izazova u kozmetičkoj industriji ponuditi tržištu učinkovite proizvode što iziskiva stvaranja proizvoda s visokim udjelom aktivnih sastojaka (sastojaka koji daju rezultate na koži). Svojim klijentima rado preporučujemo da probude male znanstvenike u sebi te da slobodno istražuju i pitaju za rješenja glede svoje kože, a mi smo sretni što u svakom našem proizvodu imamo na desetke rješenja s aktivnim sastojcima, biranih po sličnim gore opisanim metodama.

Edukacija i savjeti

Povezani blogovi

Tajne moći acai bobica
01 pro
2021

Tajne moći acai bobica

Acai je bobičasto voće nalik grožđu koje se bere s acai palmi, koje su porijeklom iz prašuma Južne Amerike. Kao i druge bobice, acai bobice sadrže...
Detaljnije

Aktualne pogodnosti za članove Royalty Cluba

Provjerite aktualne pogodnosti Royalty Cluba u
Premium Beauty Atelieru i rezervirajte svoj termin već danas.

Detaljnije