loading

Edukacija i savjeti

Pregled bloga

Prednosti depilacije voskom
03 pro
2021

Prednosti depilacije voskom

Depilacija je brz, pristupačan i siguran način za uklanjanje dlačica s gotovo svakog dijela tijela. Ovisno o klijentu i području depilacije koristimo vosak, šećer ili perle. Depilacija tim metodama uobičajeno su dugotrajnije u odnosu na klasično brijanje. Naime, za britvicom ćete posegnuti nakon dan ili dva, a s ovim vrstama depilacija možete biti mirni i do 6 tjedana.

Izdvajamo glavne prednosti depilacija u našem salonu:

1. Manje rasta dlačica

Ovo je najpoznatija prednost budući da dlačice ne rastu natrag prebrzo. Ove metode depilacija uklanjaju dlačice iz korijena. Brijanjem dolazimo do razine površine kože i dlačice se u tom slučaju javljaju ponovno nakon dan ili dva.

2. Finiji ponovni rast

Nije bitna samo količina ponovnog izrasta, već i vrsta i oblik izraslih dlačica. Brijanjem izazivamo zaoštravanje vrha dlačice što dovodi do iritacije. Depilacijom uklanjamo dlačice iz korijena i pored finijeg ponovnog rasta, poneke dlačice će prestati s rastom čime dobivamo manju površinu prekrivenu dlačicama.

3. Depilacija kao piling

Depilacijom uklanjamo nagomilani sloj mrtvih stanica kože koji mogu izazvati crvenilo, osip i suhoću. Rezultat navedenih metoda depilacija je glatka, sjajna, čista i svježa površina tretiranog dijela kože.

4. Depilacija sprječava osip

Osip je uobičajena nuspojava uzrokovana iritacijom kože. Ako ste skloni osipu, onda je jedna od glavnih prednosti korištenja voska, šećera ili perli pri depilaciji mogućnost potpunog izbjegavanja pojave osipa. Za razliku od klasičnog brijanja gdje kožu iritirate svakih nekoliko dana, s ovim metodama depilacije koži dajete više od mjesec dana vremena da se potpuno smiri.

5. Manje uraslih dlačica

Brijanje može biti katastrofalno za ljude sklone uraslim dlačicama. Urasle dlačice mogu biti bolne i neugledne izgledom. U najgorem slučaju mogu se stvoriti i ožiljci.Ako ste inače jako skloni uraslim dlačicama, posvetite se dobrom pilingu i hidrataciji dva dana nakon depilacije.

6. Depilacija kao pozdrav svrbežu

Mnogi ljudi nakon brijanja odmah osjete svrbež, budući da rast dlačica gotovo odmah potiče tu pojavu. Uz depilaciju našim metodama osjetit ćete osjećaj brzog uboda i naknadnog bockanja, ali poslije toga biste trebali dugo biti bez osjećaja svrbeža.

7. Sprječite posjekotine od brijanja

Iako možda imate i više od 20 iskustva manipulacije britvicom, uvijek nekako uspijete ozlijediti bar dio svojih nogu.To i ne čudi jer trebate puno dobre pjene za uspješno brijanje, a uz to vaše ruke i britvica su skliski. Profesionalna depilacija neće uzrokovati nikakve traume i oštećenja kože.

8. Prilika za ugađanje sebi

Trebate ugoditi ponekad i sebi. Depilacija je tretman ljepote, a rezervacijom tretmana predajete se u sigurne ruke naših profesionalnih kozmetičarki. Prepustite se i uživajte u njezi koja će vam pružiti osjećaj zadovoljstva i ljepote.

Edukacija i savjeti

Povezani blogovi

Aktualne pogodnosti za članove Royalty Cluba

Provjerite aktualne pogodnosti Royalty Cluba u
Premium Beauty Atelieru i rezervirajte svoj termin već danas.

Detaljnije